EpikidiosChristou Pelava

ΕΠΙΚΕΙΔΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝ.ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΡΓΑΚΙΟΥ Π. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΗ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ αειμ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΕΛΑΒΑ – 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013
Αλησμόνητε φίλε, εξάδελφε και συγχωριανέ, Χρίστο μας, μαζευτήκαμε σήμερα για τούτο το μεγάλο αποχωρισμό. Σηκώστου να δεις Χρίστο πόσο κόσμος ηρτεν να σε αποχαιρετισει. Ακόμη και με το θάνατο σου κατάφερες να μαζέψεις όλους τους χωριανού.
Μας έφυγες νωρίς, πολύ νωρίς, θα μας λείψεις.!
Είσαι μεγάλη απώλεια για την οικογένεια σου , το αγαπημένο σου χωριό , τους χωριανούς σου όλους, αλλά και την κοινωνία. Είχες όρεξη για προσφορά…… για πολλή προσφορά. Το απόδειξες με την έντονη ανάμειξη σου στα κοινά. Αγάπησες τους χωριανούς σου ιδιαίτερα, όσο κανείς άλλος. Ήθελες πάντοτε να τους δίνεις ευκαιρίες να συναντώνται γιατί όπως έλεγες ήταν η μόνη χαρά που απέμεινε για αυτούς τους ανθρώπους και η καλύτερη προσφορά που μπορούσαμε εμείς οι νεώτεροι να τους δώσουμε.
Πρωτεργάτης στην ίδρυση του Πολιτιστικού Ομίλου Αργακίου, πρωτοστάτησες στην πραγματοποίηση όλων των εκδηλώσεων του πολυπόθητου χωριού μας. Στάθηκες μαζί μας στο Διοικητικό Συμβούλιο προχωρώντας μπροστά όπως συνήθιζες να λέεις. Μας στήριζες μας ενεθάρρυνες και ως Πρόεδρος πρωταγωνιστούσες και έκανες σχεδόν τα πάντα για να προχωρήσουμε ‘μπροστά’. Και όταν είχαμε εκδηλώσεις ήσουν τοοσο χαρούμενος που έτρεχες να τα κάνεις όλα σχεδόν μόνος σου!! Δεν πίεζες κανένα να δουλέψει και πάντα μας έλεγες εκείνο το περίφημο σου ‘ότι μπόρει ο καθένας’.
Ανθρωπιστής και πολίτης ενεργός, μπολιασμένος με τη δημοκρατική και πατριωτική παράδοση μιας βέρας Αργακιώτικης οικογένειας,
Όνειρο σου ήταν να κτίσουμε ένα μικρό οίκημα για να συναντώνται οι χωριανοί. Ένα ‘σημείο αναφοράς’ όπως εσύ το ονόμαζες. «Αρκήσαμε έλεγες, τζοιμουμαστε, ούλλοι πήραν και έκτισαν, εμεις επεταξαμε τους χωρκανούς». Και πείσμωσες και τα κατάφερες να μας δοθεί από το κράτος ένα κομμάτι γης , και έτρεξες να ετοιμαστούν τα σχέδια και προ ολίγων ημερών ετοιμάστηκαν σχεδόν όλα για να αρχίσουμε την ανέγερση . Ήσουν στο κρεβάτι του πόνου που μου είχες πει « να τηλεφωνήσεις του αρχιτέκτονα να σου πέψει την απόδειξη τζαι να τους πληρώσεις, οϊ να ξηχασεις τζαι εν ανατροπή». Χάρισμα σου μεγάλο βλέπεις …. η έγνοια σου για τον άλλο!
Όσο και αν πρόσφερες όμως Χρίστο μου η ζωή δεν σου επέστρεψε πολλά. Σου πήρε τον πατέρα όταν ήσουν ακόμα μικρός, σου πήρε την μητέρα στην προσφυγιά, την αδελφή την αγαπημένη μας Μαρία πριν λίγα χρόνια , τον ένα σου γαμπρό τον Χίνη και τον άλλο γαμπρό τον Σίμο Φιρίλλα. Και η μοίρα , που δεν σου στάθηκε ποτέ ολότελα ευνοϊκή, έπαιξε μαζί σου το και τελευταίο της παιγνίδι!
Χρίστο, μου θα έλεγα ότι η ζωή σου χάρισε και αρκετές χαρές και το σπουδαιότερο ότι αφήνεις πίσω σου άξιους απογόνους ενός άξιου ονόματος. Η γυναίκα σου, τα παιδιά σου, θα έχουν κάθε λόγο να υπερηφανεύονται, ότι ο άντρας, ο πατέρας, ανάλωσε τα προσφυγικά του χρόνια στην υπηρεσία των κοινών μα πιο πολύ στην υπηρεσία των χωριανών του. Αυτός αγαπητέ μας Χρίστο είναι ο μεγαλύτερος τίτλος τιμής που αφήνεις στην λατρευτή σου οικογένεια.
Αφήνεις όλους εμάς που είχαμε τη τύχη να σε γνωρίσουμε από κοντά πολύ πιο φτωχούς και απαρηγόρητους και είμαστε εδώ παρόντες όλοι για να σου αποδώσουμε τον ύστατο πονεμένο χαιρετισμό, να σε προπέμψουμε στα ουράνια και να προσευχηθούμε στο Θεό να εντάξει την καλοκάγαθη ψυχή σου στους κόλπους της αιώνιας Βασιλείας του.
Στην αγαπητή Άντρη στον Ηλιανό και στην Ναταλυ και σε όλους τους οικείους σου ευχόμαστε την εξ’ ύψους παρηγορία.
Θα ζεις για πάντα στις καρδίες μας

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΡΓΑΚΙΟΥ